N-VA Opwijk blijft ijveren voor een erkenning als fietssnelweg voor het volledige traject van de OMA route.

Op 5 november 2014

De oppositiepartijen hadden vóór het zomer reces een petitie opgestart i.v.m. de OMA route (fietsverbinding Opwijk-Merchtem-Asse tot aan de grens met Brussel).

Het dossier van de OMA route werd ondertussen meerdere malen besproken in functie van het intergemeentelijk overleg met Asse en Mechtem.

We blijven de mening toegedaan dat deze realisatie een absolute meerwaarde zou betekenen, maar hiervoor moeten we echter een consensus bereiken met onze buurgemeente Merchtem.

Maar hier knel nu juist het schoentje, want het gemeentebestuur van Merchtem heeft bij monde van de gemeenteraad van 2013 beslist de realisatie op hun grondgebied niet op te nemen in hun meerjarenplanning.

Indien wij als gemeente Opwijk toch zouden opteren voor een realisatie, dan zou dit impliceren dat onze OMA route zou doodlopen net vóór de wijk Huttert in Merchtem.

Dat lijkt ons geen goede keuze in functie van deugdelijk bestuur.

Op dit ogenblik heeft deze fietsroute alleen op het grondgebied van de gemeente Asse tot aan de grens met Brussel een erkenning gekregen van de provincie als fietssnelweg.

Hierdoor werden zowel het ontwerp als de aanleg, m.b.t. voormeld traject, voor 100% gesubsidieerd.

We hopen dan ook dat de provincie Vlaams-Brabant zijn standpunt herbekijkt voor het overblijvend traject van de OMA route, zodat ook dit traject in aanmerking kan komen voor een volledige subsidiëring.

Johan Deleu
Schepen van verkeer en mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is