Spoorlijn 60 heeft last van amokmakende jongeren

Op 5 juni 2017

Spoorlijn 60, die Brussel met Opwijk verbindt, heeft last van amokmakende jongeren. Opwijks Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) vroeg de minister om uitleg. “Ik ben het beu dat boefjes uit Brussel de Opwijkse pendelaars lastigvallen.”

Overlast door Brusselse jongeren

In januari 2016 kreeg de veiligheidsdienst van de NMBS melding van overlast op lijn 60. “Het waren in eerste instantie jongeren uit Brussel die naar school gaan in Opwijk” zegt Inez De Coninck. “Maatregelen werden genomen en de laatste maanden kwamen nog weinig meldingen binnen.”

Maar nog niet alle problemen zijn van de baan. Vandaag zijn het de jongeren die de trein nemen om tijdens het weekend in Opwijk uit te gaan die de overlast veroorzaken.

Samenwerking met politie

De jongeren veroorzaken zowel hinder in de treinen als op de perrons. Noodgedwongen werd een samenwerkingsverband opgestart tussen de veiligheidsdiensten van NMBS en de politiezone AMOW.

“Speciale controleteams en gecoördineerde acties van onze lokale politie worden ingezet om in het weekend de boosdoeners in te tomen. Ook Securail; de veiligheidsdienst van NMBS is regelmatig in Opwijk. Dat jongeren van ver buiten Opwijk bij ons willen uitgaan is fantastisch. Maar ze moeten zich gedragen.” zegt Inez De Coninck.

In de toekomst zullen nog meer gerichte acties volgen. “Ik zal zo lang de problemen zich blijven voordoen de minister aansporen meer maatregelen te nemen”, besluit De Coninck.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is