Weigering voor verkavelingsvergunning ’t Walleke

Op 29 mei 2017, over deze onderwerpen: Wonen

Geen megalomaan bouwproject op ’t Walleke, want de ingediende verkavelingsaanvraag werd geweigerd.

Er komen dus geen 129 woningen op de gewezen voetbalvelden van het voormalige KSK Opwijk” zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Inez De Coninck.(N-VA)

Overlast voor Ringlaan en verkeersonveilig

De beslissing ging niet over één nacht ijs. “Alle belangengroepen werden om advies gevraagd. Van de NMBS tot de buurtbewoners. Er schortte altijd wel iets aan de vergunningsaanvraag.”

Vooreerst doorstond de aanvraag de watertoets niet. De nieuwe wijk zou mogelijks niet kunnen leeglopen bij hevige regenval.

Daarnaast is er geen duidelijk parkeerbeleid en zijn er te weinig parkeermogelijkheden.

De Opwijkse verkeersadviesraad waarschuwde voor meer filevorming ter hoogte van de Ringlaan vanwege de ontsluiting langs die straat.

“Maar wat nog meer verontrustte was het advies van de politiezone AMOW. Het project zou een onveilige situatie creëren voor fietsers en voetgangers. Wij spannen ons al heel deze legislatuur in om van deze gemeente een veilige gemeente te maken voor de zwakke weggebruiker. De weigering van de aanvraag was dan ook evident.”

Visueel druk en architecturaal niet aantrekkelijk

Ook de Opwijkse Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) gaf een negatief advies. De plannen tonen een densiteit die hoog ligt, het project oogt druk en vormt een storend element in de groene omgeving.

"Architecturaal, zo ook bevestigd door de GECORO, is dit project niet innovatief genoeg. Verder blijkt uit de plannen dat er teveel onderlinge inkijk is op de terrassen. Dat is om burenruzies vragen.” Aldus schepen De Coninck.

De strijd is evenwel nog niet gestreden. De ontwikkelaar kan tegen deze beslissing in beroep gaan bij de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is