3.500.000 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Opwijk

Op 24 april 2017, over deze onderwerpen: Infrastructuur

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Opwijk merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 400.000 euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Opwijk. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen schepen van mobiliteit Johan Deleu en Federaal Parlementslid Inez De Coninck (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Opwijk.

 

“N-VA Opwijk-Mazenzele ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt schepen van mobiliteit Johan Deleu. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente.

 

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 3.500.000 euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Opwijk. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Opwijk, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

 

Concreet gaat het om 3.300.000 euro voor de studiefase van de heraanleg van de rijweg, het fietspad en de fietstunnel op de N47 (Steenweg). Daarnaast wordt er ook 200.000 euro voorzien voor de heraanleg van het fietspad aan de N211 (Steenweg op Vilvoorde).

 

“Hier zaten veel fietsers in Opwijk al lang op te wachten”, besluiten Johan Deleu en Inez De Coninck tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Contact:

Johan Deleu, schepen van Mobiliteit Opwijk

Inez De Coninck, Federaal parlementslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is