Cultuur

De cultuurcheques worden een groot succes, dankzij het stimuleren van de verenigingen om deze te aanvaarden voor hun culturele activiteiten. Elke nieuwe inwoner ontvangt een cultuurcheque en jaarlijks mag elke bewoner zijn cultuurcheque van 5€ komen afhalen. In 2014 werd voor het eerst voor meer dan 10.000€ aan cultuurcheques gebruikt.

Verdere uitbouw ondersteuning aan grotere evenementen: naast het uitwerken van het evenementenloket om aanvragen te vergemakkelijken wordt het beschikbare materiaal voortdurend uitgebreid.

Masterplan Hof ten Hemelrijk: eindelijk kan er aan uitbreiding van het gemeenschapscentrum gewerkt worden. In eerste instantie wordt de “bijtent” vervangen door een degelijke constructie, ook de sanitaire installatie wordt volledig vernieuwd en er komt een echte foyer voor de artiesten.

Met het “Kunstenparcours” zetten wij Opwijk op de kaart met kunstige bezienswaardigheden. Na de eerste vijf kunstwerken wordt er nu aandacht besteed aan de verfraaiing van de rotondes. Het “Europaplein” krijgt eerstdaags zijn “hop-staak” kunstwerk en het vernieuwde GAC II een “hopbel” kunstwerk.

Nieuws over dit onderwerp