Een schitterende Jan Jambon spreekt over Veiligheid

Op 10 november 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid (politie en brandweer)

Op donderdag 9 november kwam vicepremier Jan Jambon, minister van binnenlandse zaken op uitnodiging van N-VA Merchtem, Asse, Londerzeel, Wemmel en Opwijk-Mazenzele naar de gemeentelijke feestzaal in Brussegem.

Met een enorme flair en doorspekt met pittige anekdotes gaf Jan aan meer dan 200 aanwezigen, waaronder een grote Opwijkse delegatie, een leerrijk overzicht van de huidige veiligheidstoestand in ons land. Op de door hem zelf gestelde vraag of we nu veilig zijn of niet gaf Minister Jambon een duidelijk overzicht over de maatregelen die maken dat wij zeer goed beschermd zijn maar anderzijds de verschillende factoren die maken dat de absolute veiligheid een utopie is waarbij wij er vooral onze privacy volledig zouden bij inschieten. Naast prachtige anekdotes onder andere over de belabberde bewapening van onze elite scherpschutters bij zijn aantreden, had onze vicepremier het vooral over de structurele verbeteringen die maken dat wij toch wel op beide oren mogen slapen ondanks het nog steeds geldende “dreigingsniveau 3”.

Na zijn uitleg was er ruimte voor vragen waarbij Jan Jambon zeer klaar antwoordde op de vragen rond onder andere de integratie van de spoorwegpolitie, die om politieke redenen steeds uitgesteld wordt omdat sommige ministers (MR minister Bellot) nog steeds kicken op het aantal onderdanen in hun departement.

Na de vragen kreeg minister Jambon een daverend applaus omwille van zijn duidelijke uitleg en werd hem door de organiserende afdelingen een korf streekproducten overhandigd. We mogen gerust stellen: het was een leerrijke avond en er werd nog duchtig na gepraat na het vertrek van de vicepremier.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is