Inge van Thursdays verlaat politiek, Sophie neemt enthousiast over

Op 2 maart 2018

OPWIJK – Na 6 jaar in de gemeenteraad komt Inge De Nil, caféuitbaatster van Thursdays op de Markt, niet meer op met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. “Het was leuk en leerzaam” zegt Inge “maar ik kan het niet meer combineren met mijn café”.

Direct verkozen

Inge was een nieuweling bij de N-VA in 2012. Aangezien ze een café had, kon ze niet veel mee naar buurtfeesten, eetfestijnen en vergaderingen. Ze verwachtte niet dat ze veel stemmen zou behalen. Daar besliste de Opwijkenaar toendertijd helemaal anders over. “Plots stond ik daar in oktober met 350 stemmen achter mijn naam. En rechtstreeks verkozen. Ik wist niet wat mij overkwam.” vertelt zij geamuseerd “Ik dacht meteen; hoe ga ik dat aan Witten (Red.: haar echtgenoot Johan Sablon) uitleggen”.

Vlaams en met een hart voor zorg

“Ik heb mij aangesloten bij N-VA omdat ik altijd al Vlaamsgezind ben geweest” gaat zij vlotjes verder “Daarnaast ben ik van opleiding zorgkundige. Ik heb mij altijd ingezet voor de ouderenzorg. Iets waar mijn partij mij steeds in gesteund heeft.”

Inge is ook begaan met de karnavalisten en de horeca. “Onze stiel is heel leuk, maar het is ook hard werken.” En dat is een van de redenen waarom ze niet meer zal opkomen. “Ik kan het niet meer combineren. Een mens wordt al eens wat ouder hé! (lacht)”.

Maar toch blijft zij doorgaan. “De kroegentocht. Dat is het eerste grote project waar ik mee bezig ben”. Nadien komt nog de drukke carnavalsperiode en dan is het aftellen naar de zomer.

“Ik heb mij altijd goed geamuseerd bij de N-VA en heb er veel nieuwe vrienden bijgekregen. Ik wens de nieuwe ploeg heel veel succes de komende gemeenteraadsverkiezingen” eindigt Inge.

N-VA Opwijk-Mazenzele laat nog weten dat ze Inge zullen missen en danken haar voor de jarenlange inzet.

Nieuwe kracht

Met het vertrek van Inge kondigt de partij meteen een nieuwkomer aan. En daarvoor moesten ze het niet ver gaan zoeken. Sophie Schollaert (39), partner van Vic Coene die eveneens cafébaas is in Thursdays, staat op de lijst in 2018. “Ik ben onderwijzeres in Brussel en weet dus maar al te goed waarom N-VA nodig is in Opwijk” vliegt Sophie er meteen in. “Inzetten op taallessen bij kinderen, da’s voor mij belangrijk.”

Buiten lesgeven is Sophie actief als ploegafgevaardigde bij Eendracht Mazenzele-Opwijk. “Zalig, dat supporteren en zorgen voor die jonge Opwijkenaartjes.” De fiere mama van twee jonge kinderen is klaar voor de nieuwe uitdaging “Stilzitten is niets voor mij. Ik wil actief meewerken aan een veilig en welvarend Opwijk-Mazenzele.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is