Verwaarloosde katten verwijderd

Op 20 december 2015, over deze onderwerpen: Milieu
Gemeentebestuur ontruimt verwaarloosde katten uit privé woning.     

KaTTHuis vangt verwaarloosde katten op.     

Het gemeentebestuur van Opwijk heeft ingegrepen in een zwaar geval van dierenmishandeling en beslistom alle katten uit het huis te ontruimen. In het huis werden er verschillende verwaarloosde katten ontdekt in erbarmelijke omstandigheden.

Onhygiënische toestanden

In een huis in de Nanovestraat werden reeds enkele keren inbreuken op de dierenwelzijnswet vastgesteld. De eigenaars houden er katten in afgesloten onhygiënische ruimtes. De ruimtes werden onvoldoende verlucht en er hing een ammoniakgeur. De dieren waren zelf ook verwaarloosd.

 

Katten opgevangen

Het kattenasiel KaTTHuis uit Hamme heeft reeds 6 verwaarloosde jonge katten opgevangen. “Deze katten hadden niesziekte, zaten vol wormen en hadden schimmel. Één van de katten moest zelf een oog-amputatie ondergaan!” reageert Schepen van dierenwelzijn Inez De Coninck (N-VA) verontwaardigd. Gezien de situatie zo ernstig is, heeft de burgemeester een bevel uitgeschreven om alle katten te verwijderen. De dienst dierenwelzijn zal nu in samenwerking met de politie en dierenasiel Veeweyde alle katten verwijderen. De gemeente bekijkt welke maatregelen achteraf nog nodig zijn om de hygiëne te herstellen. Het OCMW zal mee worden ingeschakeld om de nodige begeleiding te voorzien zodat deze situatie niet opnieuw kan ontstaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is